Detaylar, Kurgu ve Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangına dayanıklı göz bapları 1 sayaç ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen esaslamışsa dışarıya, dışarıdan saksılamışsa dâhileriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-mal kaybı riskinin bertaraf edilmesini katkısızlar.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik amerikan bar ve tütün sızdırmaz özellikleri yürütmek zorundadır.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın veya ivedili bir durumda insanların rahat bir itmesi ile içeriden hariçya tamam açılmaktadır.

Yangın merdiveni yardımıyla yangın esnasında insanoğluın emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın saksılangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet içre hadise yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Yine sadece 6 dakikalık kısa bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçeklesevinçli yangın olumsuzluklarıyla kuruluşların bâtınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal kırmızıır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız olur. En uygun alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Emanet kaybının en aza indirilmesi ya da baştan aşağı engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Birlik kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması olasılı yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem görmek en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Hileüminyum ya da demir malzemeden konstrüksiyonlır. Binaların caddeye nazır ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene yangın kapısı makam verilir. Kullanma açısından hafif olan bir yangın merdiveni çeşididir.

İorospu edildikleri malzemelerin tekmil abuhava koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belirli bir müddet ısı ve yalaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Fevkda yan kayran özellikler; yangın baplarında alan düzlük yol özelliklerdendir. Bu özellikler yardımıyla yangın mahalinden çıkış dair ve yangının hariçya sızmaması dair önlem alınmış olacaktır. Özellikle yangın olasılığı mualla olan yerlerde ve yangın ekipmanlarının bulunmuş olduğu her türlü alanlarda; yangın kapılarının arsa alması da zorunu kılınmıştır.

Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın kapısı ivedi çıkış bâtınin kullanılacaksa o bugün muktezi koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Bu yüzden size tavsiyemiz düzında uzman ve sükselı kapı üreticileri ile çkızılışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına sahip olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların mukteza testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Report this wiki page